Власник кафе у Грозі не відновлюватиме заклад після російського удару, планують створити меморіал (Фото)

Власник кафе “Супутник” в селі Гроза на Куп’янщині, яке було спустошене російським ракетним ударом, відмовився від відновлення закладу та припиняє комерційну діяльність на цьому місці. Замість цього планується встановлення меморіального знаку на місці кафе, де загинули 59 осіб внаслідок удару.

Про це повідомляє “Суспільне”.

Анатолій Твердохлєбов, власник кафе, який також втратив своїх рідних унаслідок цієї трагічної події, обґрунтовує своє рішення вшанувати пам’ять загиблих та перетворити місце на меморіальний комплекс. Зазначає, що кафе було центром подій для місцевого населення.

“Я у душі досі оплакую всіх. Говорити, і то важко. Усі спогади душать. Моя рідна сестра загинула, її чоловік, загинув племінник – її син зі своєю дружиною. Загинули дві мої однокласниці. Майже всіх, хто загинув, я знав. З усіма спілкувався раніше. Це ті, хто всюди брав участь: й ремонт дороги треба зробити – бралися й ремонтували ями, вкладали свої гроші. Треба було кладовище почистити – збиралися всі і їхали, щось робили. Втрата божевільна”, — говорить Твердохлєбов.

На Харківщині з’явилися борди із портретами Мамонів, яких підозрюють у наведенні ракети на село Гроза (Фото)

Підприємець також підтримує ідею встановлення меморіальної дошки або пам’ятника на цьому місці та готовий передати землю для цього проєкту.

“Говорять люди, щоб там поставити пам’ятник. Я не заперечую. Земля, виходить, моя – вона викуплена. Я її можу передати якимось способом. Для цього треба захотіти й зробити. Це вже пам’ятне місце. Туди всі приїжджають. Можна там встановити пам’ятник”, — говорить Анатолій Твердохлєбов.

Населення та волонтери з інших країн також планують взяти участь у створенні меморіалу, який планують відкрити до річниці трагічної події.

Комментарии