Японському волонтеру у Харкові подарували вишиванку-оберіг з нагоди Дня вишиванки

75-річному японському волонтеру Фумінорі Цучіко, який став відомий своєю допомогою Харкову, маленькі учні Гончаренко центру у Харкові подарували особливий подарунок до Дня вишиванки. Вони виготовили вишиту сорочку-оберіг та намалювали малюнки в рамках спільного майстер-класу «Гусак у вишиванці».

Фумінорі Цучіко прибув до України під час повномасштабного вторгнення та волонтерив у Харкові, надаючи допомогу місту. Після перебування в метро під час активних обстрілів, він вирішив залишитися в Україні, продав свій будинок в Японії та відкрив кафе «FuMi Caffe» на Салтівці, де безкоштовно годує містян обідами.

Колишня дружина Мураєва вдруге вийшла заміж

Під час зустрічі в Гончаренко центрі в рамках майстер-класу, Фумінорі Цучіко отримав вишиванку-оберіг та був приємно здивований подарунком. Діти також з ним разом намалювали бойових гусаків, виражаючи свою подяку за його небайдужість та допомогу місту.

“Для мене дуже важливо, що я можу допомагати українцям. Я щиро захоплююся Києвом, Харковом, Україною. В мене вже немає будинку в Японії. Я щасливий бути тут і це вже назавжди. Дуже дякую за вишиванку, це важливий символ для мене!”, — поділився враженнями Фумінорі Цучіко.

Гончаренко центр у Харкові, який працює всього кілька місяців, вже зустрів представників різних міжнародних організацій, включаючи Австрію та Вірменію, які прагнуть підтримати відбудову та відродження міста.

“Історія пана Цучіко ще раз доводить, що з нами весь цивілізований, культурний світ. З нами пліч-о-пліч усі ті, хто знають ціну свободі та мають сміливість її відстоювати. Ми пишаємось і захоплюємось нашими міжнародними друзями! Сьогодні ми подарували нашому гостю цю вишиванку, як подяку за його небайдужість і велике добре серце. Ми бажаємо, щоб вона стала для нього захистом та оберегом, яким вона є для кожного українця!”, — наголошує Олексій Гончаренко, засновник волонтерської мережі.

NewsRoom – незалежне видання, яке розвивається з 2015 року. Щодня на сайті журналісти розміщують десятки новин про життя Харкова та України. Більше інформації представлено в розділах «Новини компаній», «Бізнес», «Місто», «Їжа».

Комментарии