За підозрою в шахрайстві заарештовано харків‘янина, який виманював гроші під виглядом евакуації

У Харкові затримано раніше судимого 34-річного чоловіка, який виманював гроші з людей під виглядом евакуаційних перевезень.

За даними слідства, чоловік, побачивши пароль від особистої сторінки своєї знайомої у соціальній мережі «Facebook», запам’ятав його та вирішив використати її профіль у власних цілях.

Він розмістив від її імені оголошення щодо перевезення осіб з деокупованих територій та територій, де ведуться активні бойові дії.

Пропонував ділок довезти людей до країн Євросоюзу або до більш безпечних регіонів нашої держави. Насправді чоловік цього робити не збирався, а планував нажитись на чужому горі.

Потерпілими від дій підозрюваного стали 8 людей з Херсонської, Дніпропетровської, Чернігівської та інших областей України. Суми зловмисник писав різні: від 3000 до 14000 гривень. Таким чином він встиг заробити близько 40000 гривень.

Під час комендантської години у Харкові чоловік загинув від вибуху гранати

Люди, в надії врятувати своє життя, направляли йому гроші на картку, після чого харків‘янин блокував їх.

Правоохоронці викрили чоловіка та затримали його. Йому повідомлено про підозру у шахрайстві із використанням електронно-обчислювальної техніки, вчиненому повторно.

Стороною обвинувачення готується клопотання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Перевіряється причетність чоловіка до інших епізодів «схеми», встановлюються всі потерпілі.

Досудове розслідування проводить СВ Харківського РУП №1 ГУНП в Харківській області.

Комментарии