15 років тюрми за штурм Бахмута отримав російський спецназівець, – СБУ

За матеріалами Служби безпеки України, ще один бойовик з рядів окупаційних військ росії, який брав участь у штурмі міста Бахмут, отримав реальний термін ув’язнення — 15 років.

Цей зловмисник служив у спецпідрозділі “Шторм” південного військового округу рф та активно допомагав облаштовувати фортифікаційні споруди та вогневі позиції російських військ неподалік залізничного вокзалу в Іловайську під час повномасштабного вторгнення рф в Україну.

Також він брав участь у низці спроб прориву оборони українських військ поблизу Бахмута. В травні 2023 року під час одного з таких боїв зловмисник потрапив у полон.

До 15 років позбавлення волі засуджено зрадника-правоохоронця з Харківщини (Відео)

Суд встановив, що фігурант — 41-річний мешканець тимчасово окупованого Донецька підтримував збройну агресію росії та добровільно вступив до підконтрольної рф “народної міліції ДНР”, а потім був найманий в складі спецпідрозділу окупаційних військ.

Суд визнав зловмисника винним за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) та ч. 2 ст. 260 (участь у не передбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях).

Розслідування проводили за процесуального керівництва Київської міської прокуратури.

Комментарии