18-річний харків’янин представився лікарем і виманив гроші у пенсіонерки з Чернігова

Оперативники Чернігівського райуправління поліції затримали 18-річного харків’янина за підозрою у шахрайських діях щодо 65-річної мешканки Чернігова.

Як повідомили у відділі комунікації поліції Чернвгівської області, вчора по допомогу до поліції звернулася літня жінка, яка повідомила, що постраждала від дій невідомого шахрая. Незнайомець зателефонував до неї, назвався лікарем і повідомив, що онука пенсіонерки потрапила у ДТП, і для її порятунку терміново потрібні кошти на операцію.

У Балаклії викрили шахрайку, яка підміняла великі купюри сувенірними

Схвильована жінка продиктувала співрозмовнику свою адресу, за якою він може прийти по гроші. Незабаром до її будинку прийшов невідомий, якому вона віддала 2700 доларів США та 10 тисяч гривень.

Пізніше жінка зателефонувала до родичів, які запевнили її, що з онукою все гаразд. Зрозумівши, що її ошукали, потерпіла звернулася до поліції.

В ході проведення розшукових заходів поліцейські встановили та затримали зловмисника. Ним виявився 18-річний мешканець Харкова. У молодика вилучили речові докази причетності до шахрайства.

Хлопцю інкримінують скоєння злочину, передбаченого частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Її максимальна санкція передбачає позбавлення волі на строк до трьох років. Також поліція перевіряє затриманого на причетність до аналогічних злочинів на території області.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии