Артобстріли Авдіївки та Гострого призвели до загибелі двох українців (Фото)

За керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у справах, пов’язаних із порушенням законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України), що стались під час артобстрілів окупантами у містах Авдіївка та Гостре на Донеччині.

За даними слідства, 10 липня 2023 року близько 14:40 російські війська відкрили вогонь по приватному сектору селища Гостре, Покровського району. Цей обстріл призвів до загибелі місцевого мешканця та поранення трьох чоловіків, серед яких батько та син. Всі постраждалі отримали необхідну медичну допомогу.

Росіяни нанесли авіаудар по пункту видачі гуманітарної допомоги в Запорізькій області

Також близько 15:00 російські окупаційні сили обстріляли місто Авдіївка, де в результаті обстрілу загинув один чоловік, який знаходився у своєму будинку.

За попередніми даними, нападники використовували артилерію під час атаки на ці населені пункти. Були пошкоджені приватні будинки та господарські споруди.

Прокурори прикладають всі можливі зусилля для документування воєнних злочинів, які були скоєні представниками збройних сил держави-агресора.

Комментарии