Атака БПЛА на кремль: все, що відомо (Відео)

Російські терористи вдень 3 травня заявили, що Україна нібито завдала удару БПЛА по кремлю – центру російської столиці, резиденції російського диктатора, розшукуваного Міжнародним кримінальним судом володимира путіна.

Перші повідомлення щодо можливої атаки БПЛА на кремль з’явилися у каналах рф ще о третій годині ночі (що вже виглядає дуже дивно). Судячи з відео, дрон був збитий біля куполу однієї з будівель кремля, уламками трохи пошкодило купол та посікло прапор рф.

Російські ЗМІ пізніше почали публікувати інші відео з кадрами “атаки БПЛА” та звинуватили в ударі Україну. Нажаль, путін, за даними ЗМІ, не постраждав.

В Україні не підтверджують причетність до атаки на кремль. Так, радник голови ОПУ Михайло Подоляк заявив, що Україна тут ні до чого, а атака – це внутрішня війна росіян. Щобільше, за його словами, атака може бути навмисною провокацією рф.

У Києві СБУ викрила російського агента: збирав дані про оборону столиці

“Україна веде виключно оборонну війну і не атакує об’єкти на території російської федерації. Навіщо? Це не вирішує жодне військове завдання. Але дає підстави росії виправдати свої атаки по цивільних”, – написав він у своєму Twitter.

Прессекретар ОПУ Сергій Нікіфоров також спростував причетність України.

“У нас немає інформації про так звані нічні атаки на кремль, але, як неодноразово заявляв президент Зеленський, всі наявні сили та засоби Україна спрямовує на звільнення власних територій, а не на атаку чужих” – повідомив він.

Голова Міноборони України Олексій Рєзніков також не підтвердив, що Україна причетна до атаки. В США повідомили, що вивчають ситуацію, але не вірять у причетність українського уряду до атаки.

Обстріли Херсону терористами рф: загинуло майже 20 осіб, відкрито кримінальне провадження (Фото)

Втім, це не завадило рішучому російському заполошному кукуріканню про “удари вазмєздія”, в тому числі за допомогою ядерної зброї, які, на думку терористів, потрібно завдати по Україні. А відомий алкоголік, колишній президент рф Дмитро Медведєв, взагалі закликав “вбити Зеленського та його кліку”.

Переважна більшість військових оглядачів та експертів робить висновок, що атака БПЛА на кремль може бути вигідна рф більше, аніж Україні. Тому можна зробити припущення, що дуже скоро рф зробить спробу здійснити масований ракетний удар, або черговий кричущий теракт.

Комментарии