“Бандитський Петербург” на службі кремля: СБУ повідомила про підозру актору Дмитру Пєвцову за пропаганду війни проти України

Служба безпеки України зібрала докази та повідомила про підозру Дмитру Пєвцову, відомому російському актору та депутату держдуми рф, який публічно підтримує збройну агресію росії проти України.

За даними слідства, Пєвцов неодноразово брав участь у масових заходах за участю путіна, де виступав на підтримку російських окупантів. Він також публічно закликав до захоплення державної влади та всієї території України.

Крім того, Пєвцов виправдовував злочинні дії російських військ та окупаційних адміністрацій на тимчасово захоплених українських територіях.

Ініційовані СБУ експертизи підтвердили, що діяльність Пєвцова має інформаційно-підривний характер та спрямована на підтримку кремлівського режиму.

Заховав паспорт у контейнері з їжею: прикордонники затримали чоловіка, який намагався незаконно потрапити в Румунію (Відео)

На підставі зібраних доказів СБУ повідомила Пєвцову про заочну підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 3 ст. 109: Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади.
  • ч. 2 ст. 110: Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.
  • Ст. 436: Пропаганда війни.

Оскільки Пєвцов перебуває на території росії, СБУ вживає комплексних заходів для його притягнення до відповідальності за злочини проти України.

Розслідування проводили співробітники СБУ у Вінницькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Комментарии