БЕБ викрило розтрату майже півтора мільйона гривень на ремонті військової техніки

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки в Києві завершили попереднє розслідування щодо групи осіб, які, використовуючи свої посадові положення, привласнили кошти з державного бюджету. Серед членів групи — заступник директора з виробництва державного підприємства, начальник дільниці передпродажної підготовки Центру озброєння і військової техніки, а також директор приватного підприємства.

За встановленими фактами, у 2019 році було укладено договір між держпідприємством та Міністерством оборони України на оцінку технічного стану та ремонт компонентів ЗРК С-300ПТ.

Посадовці додали неправдиві дані до офіційних документів, заявляючи про необхідність закупівлі 17 спецприладів для ремонту. Гроші на їхню купівлю були перераховані з рахунків держпідприємства на рахунки приватного підприємства.

Харківська ОВА готує мобільні групи для боротьби з “Шахедами”, – Синєгубов (Відео)

Далі документально оформили закупівлю, але жодного ремонту не провели. Кошти були привласнені та розподілені між членами групи. Сума привласнених коштів становить майже півтора мільйона гривень.

Обвинувальний акт за частинами 3 та 1 статті 366, а також частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України направлено до суду. Процесуальне керівництво справою здійснюють прокурори Житомирської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону.

Комментарии