Блогера-мільйонника засуджено до 15 років за допомогу ворогу

За матеріалами Служби безпеки України заочно засуджено проросійського блогера Юрія Подоляку до 15 років тюремного ув’язнення. Зловмисник, який переховується в росії, називає себе “головним спікером” у війні проти України.

З початку повномасштабного вторгнення рф Подоляка активно співпрацював з російськими спецслужбами, ведучи інформаційно-підривну діяльність. Він мав власний YouTube-канал з аудиторією понад 3 мільйонів підписників, де виправдовував захоплення українських територій, заперечував воєнні злочини рф та коригував ракетні удари по Миколаївщині.

За даними слідства, Подоляка налагодив мережу інформаторів на півдні України, одним з яких був ексочільник Миколаївської окружної прокуратури, засуджений довічно за держзраду.

У полі на Харківщині знайшли частину російської ракети вартістю майже мільйон доларів (Фото)

Суд визнав Подоляку винним за п’ятьма статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 109: Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади.
  • ч. 1 ст. 110: Розповсюдження матеріалів із закликами до зміни меж території на порушення порядку, встановленого Конституцією України.
  • ч. 2 ст. 111: Державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану.
  • ст. 436: Пропаганда війни.
  • ч. 2 ст. 436-2: Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників.

Оскільки зловмисник переховується в росії, тривають заходи для його притягнення до відповідальності.

Комментарии