Богодухівщина: понад 50 тисяч гектарів землі залишаються замінованими

Голова Богодухівської районної військової адміністрації, Анатолій Рисцов, повідомив, що після початку деокупації Богодухівського району Харківської області, працює лише одна бригада саперів ДСНС.

Про це він розповів під час брифінгу.

Найбільші проблеми з мінуванням існують у населених пунктах Золочівської громади, оскільки вони постійно піддаються ворожим обстрілам та знаходяться поруч з державним кордоном.

Анатолій Рисцов зазначив, що значна частина територій, що належать до цих населених пунктів, все ще залишаються замінованими.

У Харківській області трактор підірвався на міні

“Спочатку працювали по лініях електропередачі та газу, ми все це закінчили. Наразі вони працюють по заявках, тобто це заяви або від мешканців, або від сільгоспвиробників. Там маємо близько 50% ще замінованих територій, це майже 50 000 гектарів”, — каже Анатолій Рисцов.

Процес розміновування цих територій ускладнюється тим, що міни досить складно виявити, розпізнати та усунути.

“Дуже важко розміновувати. Бувало таке, що пройшли, розмінували, після цього почали засіювати й підірвався трактор, біля Світличного такий випадок був. Добре, що ніхто не постраждав. Було таке, що розмінували, РЕС приїжджає на лінію електропередачі, починають працювати й наїжджають на протипіхотну міну”, — говорить голова РВА.

Комментарии