Чат-бот “Харків – твій дім”: харків’яни можуть перевірити статус заявки на “єВідновлення” за допомогою бота

Чат-бот “Харків – твій дім” дозволяє мешканцям міста перевірити стан розгляду заявки, поданої для отримання послуги “єВідновлення”.

Про це повідомили на Telegram каналі Харківської міської ради.

Розробники зазначають, що у цьому чат-боті можна відстежувати статус розгляду заявок на компенсацію за відновлення пошкоджених об’єктів нерухомого майна, отримувати відповіді на популярні запитання щодо отримання послуги “єВідновлення” та ознайомитися з процедурою її отримання у Харкові. Для цього потрібно перейти за посиланням та обрати пункт “Перевірити стан заявки «єВідновлення»”.

Розробку нового функціоналу чат-бота здійснюють виконавчі органи Харківської міської ради у співпраці з IT-компанією “Sigma Software”, яка на добровільних засадах створила та допомагає розвивати чат-бот “Харків – твій дім”.

В Україні стартувала програма з відновлення пошкодженого житла: хто зможе скористатися

Нагадаємо, що з 10 травня розпочалася програма “єВідновлення”, в рамках якої українці можуть отримати фінансову допомогу на ремонт пошкоджених будинків. Ця програма передбачає надання державної фінансової допомоги на відновлення житла, що постраждало від бойових дій. Максимальна сума компенсації становить 200 тисяч гривень. Один з етапів отримання компенсації – “Огляд майна і встановлення суми допомоги комісією місцевої ради”, на якому визначається розмір збитків і обчислюється сума виплати комісією, створеною міською радою. Повідомити про пошкоджену власність можна за допомогою додатку “Дія”. Отримані кошти можна витратити на будівельні матеріали або послуги підрядників, які є учасниками програми “єВідновлення”.

Детальнішу інформацію про програму можна знайти за посиланням: https://erecovery.diia.gov.ua.

Чат-бот “Харків – твій дім” був запущений у червні 2022 року. За весь період його функціонування від харків’ян було отримано близько 480 тисяч запитів.

NewsRoom – незалежне видання, яке розвивається з 2015 року. Щодня на сайті журналісти розміщують десятки новин про життя Харкова та України. Більше інформації представлено в розділах «Новини компаній», «Бізнес», «Місто», «Їжа».

Комментарии