“Цілі підрозділи втрачають боєздатність”: Череватий розповів про бої під Куп’янськом та Лиманом

На Лимано-Куп’янському напрямку протягом доби було ліквідовано 35 окупантів, 65 осіб поранено та 5 було взято в полон. Також було знищено один ворожий танк, БТР та два польові склади боєприпасів.

Інформацію про ці результати в боях розповів речник Східного угруповання військ Збройних Сил України, Сергій Череватий, в ефірі нацмарафону. Він зауважив, що це ще не найбільші втрати ворога, оскільки напередодні їх було значно більше.

“Вибувають як окремі військовослужбовці, так і цілі підрозділи втрачають боєздатність. Рівня роти, батальйону. Так, це змушує ворога проводити ротаційні заходи, маневрувати… Головна в них ударна сила – це повітряно-десантні підрозділи, які попри те, що значною мірою укомплектовані з мобілізованих, але сам відбір та підготовка в ці війська дещо кращі. Інший компонент – це кращі піхотні підрозділи. І в якості додаткового – це бойовий армійський резерв, територіальні війська, різного типу ПВК. Усе це вони намагаються використати, щоб досягти якогось руху”, — розповів Череватий.

Харківщина знову під обстрілом: ворог атакував населені пункти в чотирьох районах

Він також уточнив, що ворожі сили та засоби переміщуються як із самої росії, так і з окупованих територій, а також діють по всій лінії фронту.

Зазначимо, що Лимано-Куп’янський напрямок залишається лідером за кількістю артилерійських обстрілів — протягом доби війська РФ відкривали вогонь 480 разів.

Комментарии