ДБР прокоментувало обшуки у керівника Харківського антикорупційного центру

ДБР відкрило кримінальне провадження за матеріалами СБУ за фактом можливих зловживань під час зарахування на службу військовослужбовців.У межах цього розслідування працівники Бюро з’ясовують можливе перевищення повноважень командуванням однієї з військових частин Нацгвардії, яка дислокується на Харківщині. Про це повідомило ДБР у коментаруі “Українській правді“.

“10 квітня 2024 року ДБР та СБУ провели слідчі дії у вказаній військовій частині та за місцем проживання одного з фігурантів, який є представником антикорупційної громадської організації. Зазначаємо, що кримінальне провадження, відкрите за матеріалами СБУ ще у серпні 2023 року, жодним чином не стосується діяльності громадської організації. Під час обшуків речі, які стосуються діяльності ГО, не вилучалися. ДБР наголошує, що всі процесуальні дії відбуваються виключно в межах закону і будь-які спекуляції на такій темі не є доречними”, – заявили у ДБР.

Натомість у Харківському антикорупційному центрі вважають, що дії правоохоронців є продовженням тиску на представників громадського сектору України.

“Чомусь ДБР каже про військовослужбовців у множині, однак в ухвалах йдеться про одного військовослужбовця – Дмитра Булаха. Але головне питання в іншому. Чому ДБР жодним чином не згадує, що пів року, з серпня 2023-го, стежило за діючим військовослужбовцем та Головою Правління ХАЦ, міняючи машини та оперативних співробітників? Чи брала участь у стеженні СБУ, за чиїм повідомленням і було зареєстровано кримінальне провадження? Чому в обшуках брали участь оперативники СБУ, зокрема підполковник Служби? Це піврічне витрачання коштів платників податків у прифронтовому Харкові дійсно “жодним чином не стосується діяльності громадської організації”?”, – прокоментували в Харківському антикорупційному центрі.

Як повідомлялося раніше, 10 квітня ДБР та оперативники СБУ прийшли з обшуками до керівника ХАЦ Дмитра Булаха, який нині є військовослужбовцем Нацгвардії. Маючи на руках ухвалу суду про проведення обшуків, вони з’явилися за місцем проживання ти вимагали надати відомості, пов’язані з проходженням військової служби. Сам Дмитро Булах розповів, що під час обшуку в нього вилучили лише мобільний телефон.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии