До суду передали справу харків’янина, який втік з місця служби та закликав правоохоронців його піймати

Працівники Держбюро розслідувань, завершили досудове розслідування щодо військовослужбовця, який кинув своїх побратимів та втік з розташування військової частини. Через соцмережі він провокував правоохоронців та закликав його спіймати. Як повідомили у пресслужбі ДБР, обвинувальний акт скеровано до суду.

Плюнув у ветерана та принижував представників ТЦК: у Полтаві затримали тренера, який кидався на військових

У військо чоловік потрапив по мобілізації, втім відслуживши невеликий проміжок часу в одній з військових частин Полтави вирішив, що цього достатньо та просто самовільно залишив розташування частини. Чоловік переховувався у своєму рідному місті — Харкові та намагався всіляко дискредитувати правоохоронців, які його розшукували. Для цього у соцмережах публікував відео з провокативними заявами. Зокрема, на своєму каналі в одній з популярних соцмереж він пропонував ДБР його зловити та навіть розповідав, що він переховується у Харкові.

За короткий проміжок часу місцеперебування втікача було встановлено, а він – затриманий. Нині чоловік продовжує перебувати під вартою.

Фігурант обвинувачується у самовільному залишенні військової частини в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 407 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк до 10 років.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии