Директор комунального підприємства підозрюються у розтраті бюджетних коштів на модернізацію котельні

Бюро економічної безпеки України повідомило про підозру директору комунального підприємства та підряднику у розтраті бюджетних коштів під час модернізації котельні у місті Біла Церква.

За даними слідства, комунальне підприємство замовило послуги з модернізації теплогенеруючого обладнання багатопаливної котельні. Раніше посадовець разом з цим же підрядником уже «ремонтував» у місті іншу котельню та отримав підозру за розтрату коштів.

За новим замовленням з місцевого бюджету на ремонт виділили понад 3 млн грн.

Під час виконання робіт підрядна організація встановила котельний модуль старого зразка, з меншою потужністю, ніж це передбачалося тендерною документацією.

Запрацювала нова функція у системі Prozorro, яка стосується пояснень доцільности тендерів

Згодом директор комунального підприємства та підрядник внесли до актів виконаних робіт недостовірні дані щодо їх обсягів та вартості.

Встановлено, що в результаті дій посадовця та підрядника комунальне підприємство зазнало збитків на понад 2 млн грн.

Наразі директору комунального підприємства та підряднику повідомлено про підозру у розтраті бюджетних коштів їх легалізації та службовому підробленні (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 209 КК України).

Оперативний супровід здійснюють співробітники ГУ СБ України у м. Києві та Київській області. Процесуальне керівництво — прокурори Київської обласної прокуратури.

Комментарии