Директор сільгосппідприємства сприяв вивезенню українського врожаю до РФ

Новобаварська окружна прокуратура м. Харкова повідомила про підозру директору сільгосппідприємства за колаборацію з ворогом (частина 4 статті 111-1 Кримінального кодексу України).

У результаті розслідування виявили ще одну особу, яка займалася господарською діяльністю у співпраці з державою-агресором: це мешканець Куп’янська, який є директором підприємства, що спеціалізується на вирощуванні зернових культур.

За даними слідства, протягом травня до вересня минулого року, чоловік організував вивезення понад 10 тисяч тонн соняшника з України до міста Валуйки Бєлгородської області РФ. Він особисто супроводжував та координував роботу водіїв, які перевозили сільгосппродукцію з окупованої частини Харківської області до РФ.

Викрито мешканку Куп’янська, яка працювала в колабораційному “юридичному відділі” під час окупації

Крім того, підозрюваний виїхав до Бєлгородської області, де зареєстрував сільгосппідприємство відповідно до російського законодавства з метою подальшої реалізації вивезеного соняшника з України та одержання прибутку.

Наразі підозрюваний переховується за межами України поза досягненням слідства, розглядається питання щодо оголошення його у розшук.

Досудове розслідування проводить Служба внутрішньої безпеки №1 Харківського регіонального управління поліції №3 Головного управління національної поліції в Харківській області, оперативний супровід здійснюється Управлінням Служби безпеки України в Харківській області.

Комментарии