Директор ТОВ ввіз фуру для свого підприємства під виглядом гуманітарної допомоги для ЗСУ

Київська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт з угодою про визнання винуватості стосовно директора товариства, який ввіз фуру для свого підприємства під виглядом гуманітарної допомоги для ЗСУ.

За даними слідства, у червні 2023 року аби уникнути оподаткування при ввезені на територію України транспортного засобу, директор товариства вступив в злочинну змову з керівником волонтерського центру благодійної організації.

На виконання домовленостей «благодійник» забезпечив ввезення на територію України фури вартістю 23 тис. євро під виглядом гуманітарної допомоги для ЗСУ. Після чого він зареєстрував транспортний засіб та передав його директору підприємства, який використовував фуру в діяльності очолюваного товариства.

Куп’янські рятувальники отримали оперативний автомобіль від місцевої влади (Відео)

Внаслідок таких дій підозрюваного до бюджету не сплачено понад 679 тис. грн податків.

Раніше на Київщині викрили та повідомили про підозру керівнику волонтерського центру та ще 2 особам, які налагодили механізм збуту легкових автомобілів, ввезених на територію України як гумдопомога. Їх дії кваліфіковано як незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги.

Досудове розслідування здійснювалося детективами ТУ БЕБ в Київській області.

Комментарии