«Дзвінок від банку»: на Харківщині судитимуть групу телефонних шахраїв (Фото)

Учасників злочинної групи, які діяли за схемою “дзвінок від співробітника банку” та привласнювали гроші з банківських рахунків громадян, судитимуть за шахрайство. Під приводом “захисту рахунку” зловмисники дізнавалися дані карток громадян та привласнювали гроші з їх рахунків.

Зловмисників викрила кіберполіція Харківщини спільно зі слідчими області у березні цього року. Під час обшуків у оселях фігурантів поліцейські вилучили мобільні телефони, 25 банківських карток, понад 100 сім-карт та гроші.

Зловмисникам була оголошена підозра за статтею 190 частини 3 та 4 (шахрайство) Кримінального кодексу України. За цими статтями може бути призначено до дванадцяти років позбавлення волі та конфіскація майна.

На Харківщині поліція затримала шахрая, що діяв за схемою “ваш родич у біді” (Фото)

Після завершення досудового розслідування, слідчі під керівництвом прокуратури області направили обвинувальний акт до суду.

Кіберполіція закликає громадян не розголошувати інформацію про банківські картки третім особам, таку як CVV-код, термін дії картки та коди отримані з СМС від банку або оператора зв’язку. Справжні працівники банку ніколи не будуть запитувати таку інформацію.

Комментарии