“Французький бульвар” віддав харківським лікарням 850 тисяч гривень на боротьбу з коронавірусом

32 ліжка отримає КНП “Міська клінічна багатопрофільна лікарня № 17” Харківської міської ради, ще 18 ліжок — Харківська міська клінічна лікарня швидкої та невідкладної медичної допомоги ім. проф. О.І. Мещанінова. Кожен комплект (ліжко з матрацом) коштує 17 тисяч гривень. Співвласник компанії Роберт Мкртчян вважає, що у час пандемії соціально відповідальний бізнес має допомагати суспільству, попри відсутність доходів через карантинні обмеження. 

photo_2020-05-1.jpg

“Знайти кошти, коли торговельно-розважальний центр зачинений, було дуже важко. Але, як і у 2014 році, ми розуміли, що треба діяти негайно, — каже співзасновник “Французького бульвару” Роберт Мкртчян. — Зараз всім важко, але медикам набагато важче, тому ми маємо допомогти їм”.

photo_2020-05-12_19-27-35.jpg

photo_2020-05-12_19-28-02.jpg
 
Медичні ліжка з’являться у лікарнях найближчим часом. 

Роберт Мкртчян впевнений, що не можна бути щасливим, керуючи бізнесом, який нічого не робить для суспільства. “Так, підприємець має заробляти гроші, створювати робочі місця, розвивати бізнес. А в скрутних обставинах — економити. Але коли твої гроші можуть врятувати чиєсь життя, здоров’я, як можна бути осторонь?”, — говорить бізнесмен, наголошуючи, що це спільна думка всього керівництва торгово-розважального центру. 

Іншим благодійним та соціальним проєктам ТРЦ “Французський бульвар” не один рік: компанія постійно запрошує на каток та ролердром дітей ветеранів, які загинули в АТО, сиріт з дитячих будинків. Вже третій рік допомагають проєкту “Подолання”, який відзначає досягнення людей з інвалідністю. Брали участь у зборі коштів для відкриття у Харкові інклюзивного дитячого майданчика (проєкт “Перегони Санта-клаусів”). Є партнером Всеукраїнського фестивалю вертепів “Вертеп-фест”. Фінансували подорож українського плавця-параолімпійця Романа Бондаренка на Паралімпійські ігри в Лондоні та забезпечили його транспортом для відвідування тренувань. Активно розвивають екоініціативи: першими у Харкові встановили станції для зарядки електромобілів і екотаксі, заохочують відвідувачів відмовлятися від поліетиленових пакетів на користь паперових. 

Довідка 

Торгово-розважальний центр “Французький бульвар” відкрився у 2013 році. Зараз тут на 5 поверхах працюють понад 250 магазинів, 15 розважальних центрів, 25 кафе та ресторанів, найбільший у місті дворівневий паркінг на 1050 автомобілів, найбільший у місті супермаркет “Сільпо”, єдиний у місті IMAX-кінотеатр. Також “Французький бульвар” — єдиний ТРЦ у місті, де працює McDrive. Візитівкою центру є точна зменшена копія Ейфелевої вежі. 

Щомісяця ТРЦ відвідують понад 600 тисяч людей. Концептом центру є “Здоров’я, сім’я, дружба, збереження нашої планети та любов”. 

“Французький бульвар” отримав нагороди:
– “Найкращі архітектурні рішення. Інтер’єр” за версією Shopping centers awards 2018 by URE Club. 
– “Найкращий торгово-розважальний центр Харкова” 2016 і 2017 року за версією “Української народної премії”. 
– “Найкращий Торговий центр Харкова” 2016 року за версією Retail Awards 2016 “Вибір споживача”. 
– “Найкращий торгово-розважальний центр Харкова” 2013 року за версією The Ukrainian Property Awards 2013.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показать все посты

Комментарии