Голова ХОДА й облрада не можуть далі ігнорувати антипідприємницьку політику міських чиновників – заява

Одразу два пікети – під стінами обласної адміністрації та біля будинку Харківської міської ради – провели 11 березня підприємці Харкова. Більше сотні учасників акції, серед яких лідери найбільших громадських та профспілкових об’єднань підприємців, вимагали від голови Харківської облдержадміністрації Айни Тимчук та депутатів Харківської обласної ради звернути увагу на політику міських чиновників, яка, як заявляють підприємці, спрямована на знищення найбільшого торговельного центру Східної Європи “Барабашово”. Люди підрахували, що “рейдерство” міських очільників “коштуватиме” Харкову, щонайменше, 15 тисяч робочих місць та сотні мільйонів недоотриманих місцевих податків.

Підприємці впевнені: за всіма діями міської влади, спрямованими на послідовне знищення “Барабашово”, стоїть виконуючий обов’язки Харківського міського голови Ігор Терехов. Саме він, як кажуть пікетувальники, є “кінцевим бенефіціаром” чисельних спроб тиску на “Барабашово”, зокрема продовження назуконного будівництва дороги через територію торговельного центру та юридично необґрунтованого неподовження договорів оренди на земельні ділянки під окремими торговельними павільйонами «Барабашово». Учасники пікетів тримали в руках плакати: “Терехов – маріонетка криміналу”, “Терехов повертає у Харків бандитські 90-і”, “Рейдера Терехова на карантин”, “Терехову світить срок. Реальний, а не мерський” та інші.

ter_b2.jpg

На думку активістів, обласна адмінстрація і депутати обласної ради мають втрутитися в ситуацію, що склалася.

“Досить ігнорувати те, що відбувається з “Барабашово”. І губернатор, і депутати обласної ради повинні засудити дії мерії, які знищують бізнес десятків тисяч людей. Відсторонитися за старою звичкою не вийде. Треба створювати комісію, треба, врешті, повернути законність в наше місто”, – прокоментували свою позицію учасники пікетів.

Підприємці змогли передати своє звернення депутату Харківської облради Андрію Стронову, який, врешті, зачитав це звернення у сесійній залі облради під час проведення сесії. Учасники акції говорять, що чекають на негайну реакцію обладміністрації і облради.

“Сьогодні людей штовхають в прірву. І робиться це заради власних амбіцій та фінансових інтересів купки ненажерливих чиновників, які вже поілили Харків між собою і вважають його приватною власністю. Айна Тимчук, як представник вертикалі Президента України, повинна відновити законність, а депутати облради цілком здатні їй у цьому допомогти. Це не питання тривалих роздумів. Сьогодні Сумська, 64 має показати, чи є в Харкові Закон, чи досі Харків – Україна, а не приватне князівство з місцевими царьками”, – пролунало під час одного з виступів під стінами обладміністрації.

Комментарии