Готував “референдум” про приєднання до РФ: звільненого з-під варти колаборанта з Вовчанська знову арештували

Нещодавно звільного з-під варти так званого “помічника начальника” управління окупаційної адміністрації Вовчанської громади та організатора псевдореферендуму Андрія Гужу знову арештували.

Як повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури, Чугуївський міський суд Харківської області своєю ухвалою від 30 серпня відмовив у задоволенні клопотання прокурора про продовження обвинуваченому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та застосував запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслету.

Прокурори подали апеляцію на цю ухвалу. Зазначали, що існують значні ризики того, що обвинувачений може переховуватись від правосуддя з метою уникнення кримінальної відповідальності, а також наголосили, що відповідно до вимог ч. 6 ст. 176 КПК України, до обвинуваченого може застосовуватись запобіжний захід виключно у виді тримання під вартою.

Бібліотекарці з Харківщини, яка стала старостою села при окупантах, дали 5 років тюрми: як жінка виправдовувалася на суді

6 вересня Харківський апеляційний суд підтримав позицію прокуратури, скасував ухвалу суду попередньої інстанції і виніс нову, продовжив обвинуваченому дію запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 28 жовтня включно. 43-річного чоловіка взяли під варту в залі суду.

Нагадаємо, що його обвинувачують в колабораційній діяльності та умисних протиправних діях, направлених на зміну меж території України в порушення порядку, встановленого Конституцією України, вчиненому за попередньою змовою групою осіб.

На початку липня минулого року під час окупації Вовчанського району місцевий мешканець погодився на співпрацю із загарбниками. Маючи антиукраїнські переконання, чоловік обійняв посаду “помічника начальника Вовчанського територіального управління” в окупаційній адміністрації. Головною задачею ворожого поплічника була підготовка до проведення так званого “референдуму” щодо приєднання територій району до складу рф. Обвинувачений агітував мешканців Вовчанської громади брати участь у цьому псевдореферендумі, зокрема, організовував розповсюдження пропагандистської газети “Харків-Z”, займався вивченням суспільної думки, підшукував та облаштовував приміщення для роботи виборчих дільниць.

Крім того, чоловік підбирав кандидатів серед місцевого населення для роботи на фейкових виборчих дільницях та збирав документи, зокрема заяви про згоду на призначення членом виборчкому, анкети, копії паспорта, документи про освіту та фотокартки.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии