Громада на Харківщині в рамках ремонту укриття замовила смартфон за 36 000 гривень

Наталинська сільська рада уклала угоду з ТОВ “Будівельна група “Житлобудпроект” щодо будівництва шкільного укриття вартістю 59,12 млн грн. Про це повідомили в Харківському антикорупційному центрі, посилаючись на дані з порталу публічних закупівель “Prozorro”.

Під Харковом ремонт водонасосної станції замовили свіжезареєстрованій підприємниці, яка займається нарощуванням вій

Мова йде про будівництво захисної споруди цивільного захисту в комунальному закладі “Наталинський ліцей”. Відкритих торгів у “Prozorro” для обрання підрядника сільрада не проводила. У документах йдеться, що через брак часу місцева влада зробила запити у кілька компаній і самотужки обрала підрядника, ТОВ “Будівельна група “Житлобудпроект”.

Її директором та засновником є Андрій Берендей. Він також є засновником у кількох фірмах, що раніше належали родині Рожкових, які є родичами депутата Харківської райради Микити Рожкова (пройшов за списком ОПЗЖ). Із резюме колишніх працівників на сайті Work.ua відомо, що фірма займалась проєктуванням будівель та споруд у росії. Члени родини Рожкових на початку повномасштабного російського вторгнення мали паспорти рф і вели бізнес у рф.

Щодо кошторису, то за деякими позиціями ХАЦ виявив завищені ціни. Так, геотекстиль tipptex bs 25, який у магазинах коштує 85-95 гривень за квадратний метр, закуплять по 144 гривні. Також для укриття хочуть придбати один мобільний телефон за 36 000 гривень.

Крім того, заклали придбання точок доступу Wi-Fi по 10 000 гривень, хоча аналогічні точки доступу доступні в магазині вдвічі дешевше.

Вартість репитеру (підсилювач сигналу) виявилась завищеною у п’ять разів. На сайті виробника пристрій коштує 15 900 гривень, а у кошторисі – 70 000 гривень.

Розпорядження щодо обрання підрядника підписала  в.о. секретаря сільської ради Наталія Кидонь, а договір із кошторисом – заступник сільського голови Михайло Зінченко.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии