Харківські волонтери передали 10 квадроциклів для евакуації поранених військових

В рамках ініціативи благодійного фонду “СodeIT4Life” різним підрозділам сил оборони передади 10 квадроциклів з причепами та комплектами запасної гуми для евакуації поранених військових з поля бою. Кожен квадроцикл доукомплектовано фаркопом, лебідкою та гідропідсилювачем.

Як повідомили у фонді, комплекти для евакуації передали: підрозділу спеціального призначення “Альфа”, спецпідрозділу “Кракен”, окремому батальйону “Вовки Да Вінчі”, 47-й окремій механізованій бригаді, 13 бригаді НГУ “Хартія”, 40-му окремому стрілецькому батальйону, 43-й окремій механізованій бригаді, 113-й окремій бригаді територіальної оборони та 4-му прикордонному загону.

Проєкт “Квадрорятівник” тривав 2 місяці, і його вартість склала майже 100 тисяч доларів за 10 комплектів. Із цієї суми, 2 комплекти (квадроцикл та причіп) були профінансовані командою “CodeIT4Life”. Тоді як інші 8 комплектів придбані завдяки збору та підтримці небайдужих українців, а також за участі друзів та партнерів фонду зі США.

“У військовій польовій медицині існує такий термін як “золота година”, коли надання повноцінної медичної допомоги та евакуація поранених протягом першої години після поранення може врятувати життя 90% постраждалих. Тому квадрорятівники відіграють майже ключову роль у порятунку життів наших військових, забезпечуючи швидку та безпечну евакуацію з місця подій, – зазначив засновник та керівник фонду “СodiIT4Life” Олексій Холоденко.

Раніше команда “СodiIT4Life” вже передавала військовим більш ніж 500 тактичних аптечок, броньований евак Pinzgauer 6×6 Vector, 2 мобільні шпиталі для надання першої допомоги та проведення операцій в зоні, де немає стаціонарних стабілізаційних пунктів.

Наразі команда фонду продовжує свою діяльність спрямовану на порятунок життів поранених військових і будує третій пересувний шпиталь, який невдовзі буде передано медичній роті.

Довідка. Ініціатива “CodeIT4life” направлена на надання допомоги мешканцям Харкова та регіону. Зусилля команди спрямовані на евакуацію, гуманітарну допомогу, постачання ліків, їжі та підтримку військових, що захищають Україну. Підтримка захисників є одним із пріоритетних напрямків фонду. Реалізовані та активні проєкти: “Мобільний шпиталь”, “Броньована швидка”, “Очі для фронту”, “Тактична медицина”, “Вдягни бійця”, “Захисна Плетенка”.

Комментарии