Харківський бабак Тимко дав прогноз на весну

Сьогодні, 2 лютого, на дослідницькій біостанції ХНУ ім. Каразіна в селі Гайдари розбудили степового бабака Тимка ІІІ. Оскільки віщун не побачив своєї тіні, весна буде ранньою.

“Тимко каже, що досить з нас вже нестабільної весни. Що весна може бути тільки українською, тож чекаємо через шість тижнів нашу українську теплу весну”, — “переклала” віщування донька померлого начальника біостанції Віктора Токарського Надія Токарська, передало “Суспільне“.

Крім цього, в Тимка запитали, що українцям допоможе виграти війну. Як передало видання “Думка“, перед віщуном поклали військову каску, фігурку жжуна і мапу України. Бабак побіг у бік ждуна і мапи, що значить, допоможуть Україні перемогти у війні проти росії єдність і терпіння.

День бабака на біостанції в Гайдарах під Змієвом започаткували у 2004 році харківські науковці на чолі з професором Віктором Токарським. За цей час про прихід весни оповіщали три бабаки. Традиція мала привертати увагу громадськості до проблеми зникнення біологічного різноманіття в Україні, зокрема, й поступового скорочення чисельності бабаків. Бабак степовий сьогодні занесений у Червону книгу як вид, що зникає, і саме він є найбільш характерною степовою твариною, символом українського степу.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии