Харківського нардепа Одарченка взяли під варту, але він може вийти під заставу в 15 млн грн

Вищий антикорупційний суд застосував запобіжний захід до народного депутата від “слуги народу” Андрія Одарченка у вигляді тримання під вартою із альтернативою внесення застави у розмірі 15 млн грн. Як повідомили у пресслужбі ВАКС, підозрюваного взято під варту в залі суду. Строк дї запобіжного заходу – до 20 січня 2024 року.

Під час суду нардеп заперечував вину. Він визнав, що неодноразово зустрічався з Мустафою Найємом, але не пропонував йому хабар. За версією підозрюваного, слідство сфабрикувало записи прослуховування їхніх зустрічей.

Нагадаємо, що як заявили у НАБУ, нардеп Одарченко, який є членом комітету з питань антикорупційної політики, пропонував голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафі Наєму неправомірну вигоду у криптовалюті Bitcoin в еквіваленті 50 тисяч доларів. За версією слідства підозрюваний надав топпосадовцю частину хабаря у розмірі 0,39 біткоїна, що було еквівалентно 10 тис доларів. Це перша в історії антикорупційних органів неправомірна вигода у криптовалюті, яку вдалося задокументувати.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии