Харківському комунальнику винесли вирок за адміністрування Телеграм-каналу про вручення повісток

Суд визнав винним уродженця Харкова, працюючого інженером в КП “Теплові мережі” в адмініструванні Телеграм-каналу про вручення повісток у місті та призначив покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з випробувальним строком на 2 роки. Про це стало відомо з вироку Фрунзенського районного суду Харкова від 26 жовтня.

Вирок був винесений судом на основі затвердженої угоди про визнання винуватості між прокурором та обвинуваченим.

Двом адміністраторам Telegram-каналів про місця вручення повісток дали 5 років умовно

Як стало відомо Харківському антикорупційному центру з порталу “Судова влада”, чоловіка обвинувачували у перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України (ч. 1 ст. 114-1 КК України).

Слідчі з`ясували, що обвинувачений познайомився з харків’янином, який створив у Telegram канал та відповідний Telegram-бот, аби розміщувати місця перебування представників районних ТЦК та СП на території Індустріального, Київського, Салтівського районів Харкова та Харківського району. Цей канал мав 123 тисячі підписників, у його описі було зазначено: “канал створено для оперативного обміну інформацією про те, де представники ТЦК вписують у готові бланки ваші ПІБ. Наша мета – превенція нецільового отримання повісток. Надсилайте інформацію про те, де їх бачили”.

До цієї діяльності були залучені декілька інших телеграм-каналів. Обвинувачений підключився до адміністрування цього телеграм-каналу в січні 2023 року, познайомившись із засновником у Телеграмі. Йому за роботу пообіцяли грошову винагороду.

Чоловік, отримуючи через чат-бот інформацію, розміщував публікації із фотодоказами місць знаходження представників районних ТЦК та СП, а саме у селищі Солоницівка, в Харкові біля виходу зі станцій метро “Тракторний завод”, “Студентська”, “Турбоатом”, “Армійська”, “Київська”, “Майдан Конституції”, супермаркет “Рост”, на Київській, авторинку “Барабашово” і т. ін.

За умовами угоди із прокурором харків’янин цілком визнав свою винуватість.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии