ХОВА закупила “будинки гобітів” для оборонних споруд

Департамент житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу ХОВА уклав угоду з ТОВ “Хоббіт Хаус” на купівлю залізобетонних конструкцій на суму 118 млн грн. Про це стало відомо з потралу електронних торгів “Prozorro”.

Як повідомили в Харківському антикорупційному центрі, компанія “Хоббіт Хаус” займається виробництвом та постачанням мобільних укриттів, що закопують у землю. Вони за зовнішнім виглядом нагадують будиночки гобітів із книг Толкіна. В основному в Україні такі конструкції замовляють для невеликих сіл, де немає сенсу будувати великі укриття поруч із школами. Наприклад, раніше ХАЦ писав, що Безлюдівська громада замовила модульні конструкції для створення підземних захисних споруд на суму близько 10 мільйонів гривень.

У Харківському оперному театрі облаштують укриття за 800 тисяч гривень

У накладній департаменту ХОВА на придбання цих мобільних укриттів зазначається, що купують їх за обласною програмою територіальної оборони. Тож такі укриття можуть використовувати й військові. У планах – придбання 65 компектів конструкцій вартістю 1,82 млн грн кожний, параметри комплектів не зазначені. 

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии