Колишній народній артистці України та ексдепутатці від “Партії регіонів” оголошено про підозру в колабораціонізмі

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру колишній народній артистці України та ексдепутатці VII скликання від забороненої “Партії регіонів”.

Її дії кваліфіковані за ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність), ст. 436 (публічні заклики до агресивної війни), ч. 1 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України й глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

За даними слідства, з 2014 року підозрювана проживає в росії, де веде активну творчу та підприємницьку діяльність, а у 2023 році отримала російське громадянство.

Перебуваючи під впливом антиукраїнських ідей, артистка публічно виступає на підтримку президента рф, зокрема, у серпні 2023 року взяла участь у фестивалі “Час героїв” в Уфі, де вихваляла російський патріотизм.

Провал “Афери в рамці”: ДБР все ж арештує майно екснареченої Гринкевича, Соні Морозюк (Відео)

У вересні того ж року вона виступала на концерті, присвяченому “80-річчю звільнення Луганська від фашистських загарбників”.

У своїх інтерв’ю підозрювана заявляє, що знаходиться в росії, бо “там правда”, “Україна зомбована”, а повномасштабне вторгнення рф в Україну вона сприймає як “час справедливості та спасіння”.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ у Вінницькій області.

Комментарии