“Кожного дня мучуся і плачу від болю “: харків’янка розповіла про умови в” ковідной “лікарні

Харків’янка Ольга Кравцова, яка зараз лікується від коронавірусу в залізничній лікарні №2, розповіла про нестерпні умови в медустанові. Дівчина з інвалідністю не може отримати навіть ортопедичний матрац. Про це вона розповіла на своїй сторінці в Facebook.

Доступність у Харкові: чому людина з інвалідністю має сідіті вдома?

У першому пості пацієнтка повідомила про свою госпіталізацію. За словами Ольги, в лікарні не вистачає персоналу, а умови не пристосовані для людей на візках або літніх пенсіонерів.

“Тут не вистачає лікарів і медперсоналу, тут ніде помитися, тут шматки стін і стелі відвалюються прямо на голову, тут старі вікна і холодно. Хто пише мені, що я лежу на курорті – не дай вам Бог захворіти і потрапити на цей курорт”, – обурюється харків’янка.

245286695_10219296150369806_903835648039868315_n_0.jpg

Фото: Facebook Ольга Кравцова

Однак головною проблемою в лікарні пацієнтка називає неможливість отримати ортопедичний матрац. Незважаючи на проблеми зі спиною, інвалідність і сім перенесених операцій, Ольгу помістили на ліжко з дерев’яних дошок.

“Я кожен день і ніч мучуся, плачу від болю, не можу спати, не можу дихати. Благаю, прошу, дайте мені хоч матрац з такою ортопедичного ліжка, а лікарям байдужа моя біль”, – скаржиться дівчина.

245059646_10219282021856602_3236947866610510948_n_0.jpg

Фото: Facebook Ольга Кравцова

При цьому, стверджує харків’янка, ліжка з ортопедичними матрацами є, але вони очікують VIP-пацієнтів.

“У мене немає претензій до звичайних лікарів або медсестер, які бігають у “скафандрах” і ставлять крапельниці. Але мені фізично важко без нормального ліжка. А їх провини в цьому немає, без розпорядження головного лікаря або завідувача відділенням вони нічого не можуть зробити”, – розповіла Ольга.

Журналісти Newsroom спробували зв’язатися з керівництвом Харківської клінічної лікарні на залізничному транспорті №2. Однак телефони головного лікаря і приймального відділення не відповідають, а частина номерів, вказаних на сайті медустанови – і зовсім відключені.

У прес-службі ХОДА нам повідомили, що лікарня входить в число “ковідних”. Однак вона є відомчим установою “Укрзалізниці” і підпорядковується саме їй. У прес-службі Південної залізниці на телефонні дзвінки також не відповідають.

Теги:

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показать все посты

Комментарии