Кирило Буданов в ефірі “Єдиних новин” розкрив деталі теракту на Каховській ГЕС та спростував фейки про свою “загибель” (Відео)

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України, генерал-майор Кирило Буданов, надав коментарі під час трансляції національного телемарафону “Єдині новини”, в яких він розкривав деталі російського теракту на Каховській гідроелектростанції (ГЕС), спростовував поширені фейки про його загибель та обговорював наявність ядерної зброї рф в білорусі.

За словами Кирила Буданова, теракт на Каховській ГЕС був здійснений російською федерацією свідомо.

“Штучна техногенна катастрофа, терористичний акт і акт екоциду на Каховській ГЕС здійснений свідомо російською федерацією. Найцікавіше, що за півгодини до [підриву] в радіомережі вийшли на підрозділ, який перебував на Каховській ГЕС, і сказали дуже швидко покинути цю територію”, ― розповів Кирило Буданов, додавши, що в той самий час до гідроелектростанції прибула група спецпризначення російської окупаційної армії та здійснила підрив.

Також Кирило Буданов повідомив про замінування охолоджувача Запорізької атомної електростанції російськими терористами.

“Якщо вони виведуть його з ладу шляхом підриву, то є велика ймовірність того, що будуть значні проблеми”, ― наголосив керівник української воєнної розвідки.

Готував нові удари по електропідстанціях у п’яти областях України: СБУ розкрила та затримала у Харкові “сплячого” агента ФСБ (Відео)

Начальник ГУР МО України спростував інформацію про розміщення ядерної зброї рф в білорусі.

“Процес підготовки до можливого переміщення [ядерної зброї з росії до білорусі] він насправді триває, сховища готуються. Станом на зараз жодної боєголовки ще не переміщено”, ― повідомив начальник ГУР МО України.  

Кирило Буданов також відзначив зміну наративів пропаганди кремля, де замість зухвалих бравад все частіше підіймаються питання про можливі наслідки, якщо росія не зможе перемогти або програє війну. Він вважає, що таким чином російське суспільство готують до нової реальності, викликаної злочинною війною проти України.

Нарешті, Кирило Буданов зізнався, що він ставиться з гумором до фейків про його загибель, але вказує на їхній халтурний та недостовірний характер.

“Це, скажімо так, недопрацьовані фейки. Усі ж розуміли, що зі мною все нормально. Ті люди, які створювали цей фейк, вони ж чітко розуміли, що він буде розвінчаний, і вони виставлять дурнями самих себе”, ― сказав Кирило Буданов.

Комментарии