Лікарні Харкова переходять на “зелену” енергію (Фото)

У Міській клінічній багатопрофільній лікарні №17 сьогодні, 14 липня, було відкрито сонячну електростанцію. Вона складається з 96 сонячних панелей потужністю 540 Вт кожна та двох інверторів потужністю 30 кВт.

Міський голова Харкова Ігор Терехов підкреслив, що лікарня №17 врятувала багато життів та надала медичну допомогу тисячам пацієнтів з Харкова та області. Раніше, під час обстрілів, медичний заклад постійно стикалася з перебоями в електропостачанні. Зараз ця проблема була вирішена.

Орендна плата за землю для харків’ян, чиє майно постраждало від війни, зменшена

“Завдяки новому обладнанню ми забезпечимо стабільну роботу лікарні. Це екологічний вид електропостачання, який дозволяє заощаджувати ресурси, тому ми плануємо встановити такі сонячні електростанції і в інших медичних закладах”, — заявив мер.

Проєкт був реалізований благодійним фондом “RePower Ukraine”, створеним у 2022 році для боротьби з наслідками російської агресії проти енергетичної системи України. Германська компанія “BayWa r.e.” виступила донором проєкту, співпрацюючи з Німецькою асоціацією сонячної енергетики, Асоціацією сонячної енергетики України та Європейською асоціацією сонячної енергетики.

Комментарии