Ліквідація наркотичного хабу в Україні: прибуток складав 10 млн грн щомісяця (Фото)

Національна поліція України успішно ліквідувала логістичний хаб, через який здійснювалася торгівля наркотиками та психотропними речовинами з прибутком у 10 мільйонів гривень щомісяця. Група, яка діяла на території 14 областей, виготовляла та розповсюджувала різноманітні наркотичні речовини, включаючи “Альфа-PVP”, амфетамін, екстазі, та канабіс.

Операція, спільно проведена поліцією та іншими правоохоронними органами, виявила наркотики та психотропи на суму понад 6 мільйонів гривень. Всі учасники групи затримані, їм загрожує до 12 років позбавлення волі та конфіскація майна.

СБУ розпочала розслідування щодо висловлювань Ірини Фаріон

Злочинне угруповання, що складалося з дев’яти осіб віком від 28 до 43 років, діяло в різних областях, використовуючи розгалужений логістичний хаб. Їхня схема охоплювала рекламу через Телеграм-боти та Інтернет-ресурси, а також розсилання наркотиків поштовими службами під вигаданими анкетними даними. За злочинну діяльність група отримувала майже 10 мільйонів гривень прибутку щомісяця.

В рамках операції правоохоронці вилучили 9 кг “Альфа-PVP”, 4 кг амфетаміну, більше ніж 8 тисяч доз канабісу та “спайсу”, 200 пігулок екстазі, понад пів тисячі набоїв та “чорнові” записи. Орієнтовна вартість вилучених наркотиків та психотропів перевищує 6 мільйонів гривень за цінами “чорного” ринку.

Зловмисників затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та їм пред’явлені підозри за статтею 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів в особливо великих розмірах вчинені організованою групою) Кримінального кодексу України.

Питання про обрання запобіжних заходів наразі знаходиться на розгляді.

Комментарии