Масштабний збій у роботі “Київстар”: джерела повідомляють про хакерську атаку

Сьогодні мобільний зв’язок оператора відсутній у більшості регіонів України. Крім цього, в низці областей не працює і дротовий Інтернет.

Як повідомили у компанії “Київстар”, в мережі стався технічний збій, у результаті якого можуть бути недоступні послуги зв`язку та доступу в інтернет у частини абонентської бази. Спеціалісти компанії працюють над усуненням проблеми.

Видання dev.ua з посиланням на джерела в компанії повідомило, що масового технічного збою стала хакерська атака на ядро мережі.

Після збою у роботі “Київстару” не працює також національний роумінг, через те, що мережа “Київстару” не може передати інформацію про своїх абонентів мережам інших операторів. Про це кореспонденту NV Бізнес заявив директор департаменту з розвитку мобільного зв’язку Мінцифри Станіслав Прибитько.

Він наголосив, що це — тимчасова проблема, над якою активно працюють всі спеціалісти компанії, щоб знову повернути зв’язок своїм абонентам. Після її вирішення міністерство обговорить з усіма мобільними операторами, як в подальшому можна вберегтись від аналогічних ситуацій і захистити користувачів від неочікуваних проблем зі зв’язком.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии