Мешканець Харківщини отримав підозру за пропозицію дати патрульним хабаря

Патрульні полцейські на одній з вулиць Чугуєва помітили мопед «VIPER 4 STROKE», на якому були відсутні реєстраційні номери. Інспектори подали водію законну вимогу про зупинку, однак він не відреагував та продовжив рух. Поліцейські зупинили порушника.

Під час перевірки документів з’ясувалося, що водій позбавлений права керування. При оформленні адміністративних матеріалів чоловік неодноразово пропонував патрульним 5 тисяч гривень хабаря, аби уникнути відповідальності. Поліцейські попередили громадянина про кримінальну відповідальність, однак на зауваження порушник не реагував і продовжував наполягати на протизаконному рішенні.

Тоді патрульні склали щодо 38-річного водія адміністративний протокол за ч. 1 ст. 122-2 (невиконання водіями вимог про зупинку) та винесли постанову за ч. 4 ст. 126 (керування транспортним засобами особою, позбавленою права керування) Кодексу України про адміністративні правопорушення. А по факту спроби передати хабар на місце події викликали слідчо-оперативну групу поліції для документування даного факту.

Як повідомили у відділі комунікації поліції Харківщини, днями слідчі оголочили чоловіку підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 369 «пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі» Кримінального кодексу України. Покарання за цією статтею – штраф від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии