Міноборони уклало нові договори на постачання продуктів харчування для ЗСУ за оновленою процедурою

У результаті торгів, проведених через систему Prozorro, Міністерство оборони уклало перші три договори з переможцями на постачання продуктів харчування для Збройних Сил України, відповідно до Каталогу продуктів харчування. Загалом було визначено 19 переможців з 22. Наразі проводиться підготовка договорів для підписання та внесення депозитів на рахунок міністерства згідно з тендерною документацією.

Триває процес проведення ще трьох торгів, з яких всі учасники були відхилені через невідповідність цінових пропозицій вимогам оголошення. Ці процедури будуть повторно оголошені, інформація про це вже доступна в системі Prozorro (для двох процедур кінцевий термін подачі документів – 22.06.2023, для третьої – до 27.06.2023).

Слід зазначити, що до повторних процедур закупівель допускаються всі бажаючі, а не тільки поточні учасники. Міноборони закликає всіх, хто бажає взяти участь, з метою розширення кола потенційних учасників та зниження ціни на аукціон.

Україна попереджає про загрозу теракту на Запорізькій АЕС з викидом радіації (Відео)

Також тривають судові процеси, в яких розглядаються позови окремих учасників торгів. Заяви мають різний зміст, але переважно вони стосуються роботи Колегіального органу Міноборони з питань оборонних закупівель.

З метою забезпечення максимального громадського контролю за процесом закупівель, Міноборони включило представника Громадської Антикорупційної Ради до Колегіального органу з питань оборонних закупівель.

“Наголошу, всі процеси відбуваються максимально відкрито. Ми активно співпрацюємо з громадськістю, за що вдячний, зокрема, Антикорраді, та незважаючи на всі ці труднощі, закупівлі тривають, договори підписуються, все відбувається з дотриманням всіх процедур і термінів, визначених законом «Про публічні закупівлі». Жодних затягувань немає. Військо є і буде повністю забезпечене – це наше ключове завдання”, — прокоментував заступник міністра оборони України Денис Шарапов.

Комментарии