Міськрада витратить майже 5 мільйонів гривень на програмне забезпечення для цифрової “картки харків’янина”

Департамент цифрової трансформації Харківської міськради оголосив торги на постачання та впровадження програмного забезпечення для реалізації міських цифрових сервісів вартістю майже 5 мільйонів гривень. Мова йде, зокрема, про створення цифрової “картки харків’янина”, яка буде працювати через мобільний застосунок. Про це стало відомо з сайту публічних закупівель “Prozorro”, поінформували в “Харківському антикорупційному центрі”.

У тенедрних документах сказано, що програмне забезпечення планують придбати з передачею виключних прав на володіння, користування і розпорядження.

Харківська міськрада витратить 12 мільйонів на піар в онлайн-ЗМІ, на телебаченні та радіо

Про створення цифрової “картки харків’янина” мер Харкова Ігор Терехов розповідав у січні.

“В перший рік війни ми не випускали ці картки. Крім цього, ми зробили таку перехідну модель “картки харків’янина”, бо раніше там був чіп вмонтований, я розраховував, що це буде чіп для того, щоб змінити на Є-Тікет. Змінився б на це чіп і було б дуже зручно. Але сьогодні у нас безкоштовний проїзд, а ці чіпи дуже дорого коштують, по-перше. А по-друге, у Таїланді згорів цей завод, який випускав їх. Їх просто нема, вони на вагу золота. Я сказав випускати без чіпа. Я дуже хочу, щоб картка харків’янина потім стала і банківською карткою, і можна буде отримувати знижки. Зараз розробляють зовсім іншу модель, ви отримаєте цю, але ви зможете закачати в телефон і у вас ще зручніше буде”, – розповідав Терехов.

Тож переможець тендеру повинен буде до 31 серпня 2024 року створити мобільний застосунок, завантажити його в Apple Store та Google Play та передати всі права на нього міськраді.

Наразі власниками “карти харків’янина” є понад 450 тисяч жителів міста. Нещодавно міськрада презентувала волонтерську “картку харків’янина”.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии