На Харківщині ділки в погонах намагалися видурити $100 000 за “закриття” справи про колабораціонізм

Працівники ДБР і Нацполіції завершили розслідування щодо посадовця одного з райуправлінь правоохоронного органу Харківщини та його спільника – колишнього колегу, які намагались заробити на людях, підозрюваних у колабораційній діяльності.

Як повідомили у ДБР, спільники дізнались, що один з їхніх давніх знайомих перевіряється на причетність до колабораційної діяльності. Вони зустрілись з ним та запропонували допомогу у закритті кримінального провадження та, відповідно, уникнення кримінальної відповідальності. За свої послуги ділки у погонах зажадали 100 тисяч доларів, при чому за цю суму обіцяли допомогти не лише йому, а й ще двом фігурантам справи.

СБУ та ДБР затримали фейкових антикорупціонерів, які намагалися «продати» посаду ректора Вінницького університету

Для того, аби схилити чоловіків до надання хабаря, вони навіть роздрукували витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань та розповіли, що у межах вказаного кримінального провадження вже відбуваються процесуальні дії, здійснюється збір доказів і скоро їм оголосять підозри. Після переговорів правоохоронці погодились зменшити суму до 70 тисяч доларів, але зауважували, що більшу частину мають передати своїм колегам, які ведуть розслідування.

Насправді, як встановило слідства, зловмисники взагалі не планували виконувати якісь дії, а просто таким чином хотіли нажитися на чоловіках, оскільки знали, що провадження має бути закрите через відсутність складу злочину.

Двох посадовців обвинувачують у закінченому замаху на заволодіння чужим майном шляхом обману та зловживанням довірою, за попередньою змовою групою осіб вчинене в особливо великих розмірах. Обвинувальний акт направлено до суду.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии