На Харківщині поліцейський-зрадник здав росіянам місцевих військових та працівників СБУ

Правоохоронці викрили інспектора сектору реагування патрульної поліції з Куп’янського району, який під час захоплення Харківщини перейшов на бік росіян. Як повідомили у пресслужбі обласної прокуратури, підозрюваний спочатку здійснював чергування у незаконному правоохоронному органі. Також він проводив «профілактику» з місцевими: встановлено, що зрадник затримав чоловіка, побив його гумової палицею та утримував потерпілого у камері близько 15 діб. 

У липні представники рф призначили підозрюваного на посаду «и. о. инспектора дорожно–патрульной службы группы дорожно–патрульной службы отдела государственной инспекции безопасности дорожного движения». Перед місцевими він представлявся при цьому як співробітник «ГИБДД российской полиции». Для працевлаштування він надав всі необхідні документи, серед яких пояснення, в якому зазначив перелік відомих йому осіб, які проходили службу у ЗСУ, та працівників Служби безпеки України. 

Здавав окупантам атовців і працівників СБУ: поліцейському з Харківщини оголосили підозру

Згодом зрадник був перепризначений на посаду «оперативного дежурного дежурной части Пункта полиции № 2 (дислокация пгт Шевченково)».  За роботу на окупаційну владу щомісячно український поліціянт отримував 45 тисяч російських рублів. Також підозрюваний активно закликав своїх колег «виходити на роботу» та додав, що «Россия тут навсегда». 

Колишньому поліцейському заочно повідомлено про підозру за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Наразі вирішується питання щодо оголошення підозрюваного у розшук.  

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии