На Харківщині викрили чорного лісоруба, який нелегально вирубав майже 50 дерев

У серпні 2022 року неподалік села Знам’янка Харківського району, що на території Нововодолазької селищної ради, 68-річний житель міста Зміїв познайомився з двома чоловіками, які займалися риболовлею, та попросив їх допомогти у порубці, завантаженні та перевезені деревини. Зловмисник збрехав, що має в наявності всі необхідні документи та дозволи, і рибалки погодились.

Впевнившись, що за ними ніхто не спостерігає, зловмисники бензопилою зрізали 46 дерев породи клен сироростучий. Під час завантаження деревини до автомобіля чоловіків помітили поліцейські і зупинили.

Мешканцю Харківщини загрожує до 7 років тюрми за вирубку дерев

Відповідно до висновку судової економічної експертизи, рубачі спричинили державі майнову шкоду на суму понад 300 тисяч гривень.

Як повідомили у відділі комунікації поліції регіону, 68-річному порушнику оголосили про підозру у скоєнні злочину за ч. 4 ст. 246 (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 7 років позбавлення волі. Наразі працівники поліції встановлюють усіх осіб, які причетні до скоєння злочину.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии