На Харківщині викрили групу шахраїв, які під виглядом працівників банку привласнювали гроші з карток

Співробітники управління протидії кіберзлочинам у Харківській області спільно зі слідчими викрили шахрайську схему «дзвінок з банку». Один із членів злочинної групи здійснював розсилку смс-повідомлень на телефонні номери громадян України з інформацією про блокування банківського рахунку та контактні телефони банку. Інший учасник групи від імені представника банку переконував потерпілих, що доступ до їх рахунків буде відновлено після повідомлення йому номеру картки, CVV-коду, PIN-коду картки та терміну дії.

Ці відомості шахраї використовували для пересилання коштів з рахунків потерпілих на підконтрольні їм рахунки. Для обготівковування коштів фігуранти залучили декількох своїх знайомих, які відкривали рахунки на своє ім’я та отримували за послуги від 10 до 20 % від знятої з картки суми. За попередніми підрахунками загальна сума збитків сягає мільйона гривень.

У Харкові засуджений “продавав” через інтернет неіснуючу техніку

В оселях фігурантів працівники поліції провели обшуки. Вилучено мобільні телефони, 25 банківських карток, понад 100 сім-карт та грошові кошти. До проведення слідчих дій також залучили співробітників батальйону поліції особливого призначення.

Як повідомили у відділі комунікації поліції регіону, трьом зловмисникам оголосили підозру за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі. Слідчі дії тривають. До суду направлене клопотання про обрання фігурантам запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии