На Харківщині викрили ще одну освітянку, яка збиралась вчити дітей за російськими підручниками

50-річна мешканка Куп’янського району добровільно обійняла посаду «виконуючої обов’язки директора» Куп’янського ліцею №3. Пізніше окупанти створили «Среднюю общеобразовательную школу №4» на основі приміщень та матеріальних цінностей цього ліцею.

За даними слідства, зловмисниця проводила діяльність, спрямовану на впровадження стандартів освіти держави-агресора. Про це повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Колаборантка з Харківської області, якій дали 9 років з конфіскацією, намагалася оскаржити покарання

Встановлено, що колаборантка отримала від окупантів партію свіжонадрукованих російських підручників, за якими хотіла вчити українських дітей. Підручники несли викривлену і неправдиву інформацію, зокрема заперечували українську національну ідентичність і державний суверенітет.

Окрім цього, зловмисниця проводила наради з трудовим колективом, на яких закликала працівників приєднуватись до лав окупантів та здійснювати навчальний процес за новою програмою. Вона навіть організувала поїздку викладачів до Курська на курси перепідготовки за новими стандартами та програмами, за якими вони повинні були викладати при окупаційній владі.

Наразі колаборантці повідомлено про підозру в колабораційній діяльності.

NewsRoom – незалежне видання, що розвивається з 2015 року. Щодня на сайті журналісти розміщують десятки новин про життя Харкова та України. Більше інформації представлено в розділах «Новини компаній», «Бізнес», «Місто».

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии