На Харківщині водій шкільного автобуса возив російських військових на ротацію до Бєлгорода

59-річний водій шкільного автобуса із селища Козача Лопань після захоплення громади запропонував загарбникам свою допомогу у війні проти України. За даними слідства, фігурант возив російських військових на ротацію із прифронтового селища до Бєлгорода та у зворотному напрямку. Для цього використовував шкільний автобус сільради, який він паркував на подвір’ї власного помешкання. Про це повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Поселила окупантів у будинок і годувала їх: оголосили вирок колаборантці з Харківської області

Також встановлено, що чоловік перевозив з Росії зброю та боєприпаси для окупаційних угруповань, які воювали на передовій під Харковом. Перед “рейсом” він перефарбував шкільний автобус у зелений колір та намалював на ньому російську символіку. Пізніше, тікаючи із Харківщини від контрнаступу Сил оборони, загарбники забрали у колаборанта транспорт, щоб вивезти свій особовий склад і озброєння.

Після деокупації району зрадник переховувався у сусідньому селищі, однак співробітники СБУ встановили його місцезнаходження і затримали.

Чоловіку оголосили підозру у пособництві державі-агресору. Наразі фігурант перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии