На Куп’янському напрямку ворог здійснив п’ять атак, хоче перехопити ініціативу, — Череватий

Протягом останньої доби на Куп’янському напрямку було зафіксовано п’ять атак з боку російських сил, що є меншою кількістю порівняно з попередніми днями, повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий під час ефіру національного телемарафону.

За його словами, під час відбиття цих атак було знищено 51 ворожого бійця, а ще 117 були поранені. Також українські захисники знищили два ворожі танки Т-80, бойову машину піхоти (БМП), два міномети, протитанкову гармату “Рапіра”, два безпілотники “Орлан” і вісім артилерійських снарядів.

Серед інших дій ворога за останню добу, Сергій Череватий зазначив, що противник здійснив 522 обстріли та 16 авіаударів.

Росіяни намагаються прорвати оборону на Куп’янському напрямку та вийти до Куп‘янська — Міноборони

Череватий додав, що Куп’янський напрямок є зоною, де противник намагається прийняти ініціативу та зосереджує значні сили як у військових, так і у технічних аспектах.

“Це напрямок, де ворог хоче перехопити ініціативу, збирає потужні сили як в особовому складі, так і в техніці. Намагається постійно завдавати ударів. Командувач (командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський – ред.) заслухав командирів, вивчив обстановку, дав найнеобхідніші розпорядження, підкорегував рішення. Одним словом, зробив все для побудови ще міцнішої оборони на цьому напрямку”, — додав речник Східного угруповання військ ЗСУ.

Комментарии