На Львівщині працівники ТЦК затримали водія служби порятунку тварин з Харкова та агресивно нападали на волонтерок (Відео)

Подія сталася учора, 26 квітня. Як повідомили у громадській організації “Порятунок тварин Харків”, о 4 ранку поліцейські на Львівщині зупинили машину волонтерів, відібрали паспорт у водія і доставили його до Львівського обласного ТЦК.

“Працівникам було повідомлено, хто ці люди, чому вони тут, що роблять. Їм показали тварин, що перебували в машині, вони знали, що дівчата з Харкова та мають відвезти тварин за місцем призначення. Натомість працівники, перебуваючи у нетверезому стані, ображали волонтерок Юлію та Олену, які щоденно перебуваючи під обстрілами, рятують життя тварин із зони бойових дій (зараз це Часів Яр, Курахове, Купʼянськ тощо). Зокрема, Юлії дав “ляпаса” один із працівників ТЦК”, – розповіли в організації.

Волонтерки викликали на місце слідчо-оперативну групу, щоб заявити про зникнення людини. Натомість жінкам заявили, що їх водія немає у ТЦК.

У Львівському ОТЦК та СП повідомили, що військовозобов’язаного громадянина доставили до першого відділу Яворівського РТЦК та СП і він вже пройшов медичне обстеження військово-лікарською комісією, за результатами якої був визнаний придатним до військової служби.

“Однак дві громадянки, які супроводжували військовозобов’язаного систематично вступали в суперечку й провокували військовослужбовців на конфлікт. Таким чином перешкоджали військовослужбовцям у виконанні їхніх службових обов’язків. Поведінку військовослужбовців засуджуємо. Проводиться службова перевірка, обставини з’ясовуються”, – заявили у Львівському ОТЦК .

Натомість волонтери кажуть, що їх водій Вʼячеслав зміг вийти на зв’язок та повідомив, що його змусили почати проходження ВЛК, але він відмовив і не пройшов її, нічого не підписавши.

“Тому на зараз він незаконно перебуває в місці, яке нам невідомо, Ми проконсультувалися з юристами, та дізналися, що по Закону Вʼячеславу мали вручити повістку та повідомити, що він має зʼявитися в ТЦК за місцем проживання. Наразі ми робимо все, щоб забрати нашого водія Вʼячеслава, викраденого представниками Мостиського ТЦК”, – заявили в організації.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии