“Національна республіканська армія” взяла відповідальність за вибух у кафе “Стріт-бар”

У заяві, оприлюдненій ЗМІ, “Національна республіканська армія” стверджує, що вони відповідають за вбивство пропагандиста Владлена Татарського.

Заява “пітерської колони Національної республіканської армії” була опублікована на Telegram каналі “Роспартизан”.

“Ми організували та здійснили акцію 2 квітня 2023 року проти групи Z-активістів та особисто проти відомого розпалювача та пропагандиста війни, військового злочинця Максима Фоміна, відомого як Владлен Татарський”, — йдеться у заяві.

Організація також заявляє, що ця акція була автономною та не отримувала допомоги від жодних іноземних структур.

Зал вибухнув, але не оплесками: російські ЗМІ підтвердили загибель пропагандиста Владлена Татарського (Фото, Відео)

Зауважимо, що це вже друга заява від цієї організації про відповідальність за вбивство. Попередня заява стосувалася ліквідації Дугіної, про яку повідомили влітку минулого року.

Заяви розповсюджував колишній депутат Держдуми Ілля Пономарьов, який зараз мешкає в Україні, але поки що немає жодних доказів існування організації. Представники “Національної республіканської армії” зазначили, що акція не була спрямована проти мирних громадян, а всі постраждалі були активними прихильниками війни. Крім того, текст заяви містив заклик про допомогу Дар’ї Треповій та “іншим невинним людям, які потрапляють до лап путинських опричників”.

Комментарии