“Не давали ні їжі, ні води, ні БК”: полонений росіянин з-під Куп’янська поскаржився на те, як окупантів кидають на штурм (Відео)

Командир відділення 350-го мотострілкового полку з Санкт Петербурга, який здався в полон ЗСУ після невдалого штурму Синьківки Куп’янського району, поскаржився на “скотське відношення” до мобілізованих. Відео його розповіді опублікував  командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський.

“Нам казали, що будемо на кордоні стояти, охороняти склади та мости, а потім відправили штурмувати Синьківку. Командування не давало нам ні їжі, ні води, ні БК. Потім взагалі перестало виходити на зв’язок. На шостий день нас штурмом узяло ЗСУ, сказали здаватися, тоді будемо жити, і ми здалися в полон”, – розповів полонений росіянин.

Свідчення полоненого: як росіяни залучають людей до бойових дій (Відео)

“Хлопці просто помирають не зрозуміло за що та ще й при такому скотському відношенні. Як нас у Синьковці кинули і забули про нас. По нас танк лупить в упор, а нам кажуть: “Держитесь, сохраняйтесь”. Ніякої підтримки немає, ні артилерії, ні якихось загонів. Ми просили відкотитися, бо сенсу вже не було, стільки втрат, нас також би вбили в результаті. Без їжі, без води. Я воду пив, яка, коли дощ або сніг йшов, стікала з колод по бліндажу”, – розповів окупант.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии