Нічна атака дронів: є влучання у Дніпрі, Кропивницькому і на Миколаївщині

У ніч на 3 травня російські окупанти здійснили атаку України дронами-камікадзе іранського виробництва з північного напрямку (Брянська область) та з півдня – східне узбережжя Азовського моря. Як повідомили в Командуванні Повітряних сил ЗСУ, всього окупанти застосували до 26 ударних дронів «Shahed-136/131».

Силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України, знищено 21 ударний БпЛА. Застосовано зенітне ракетне озброєння, авіацію та мобільні вогневі групи в зонах відповідальності повітряних командувань “Центр”, “Схід” та “Південь”.

Як повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім, о 3:50 внаслідок влучання БпЛА загорілося приватне домоволодіння на території населеного пункту Куцурубської громади. Займання було оперативно ліквідовано пожежними. Постраждалих немає.

Також є “прильоти” у Кіровоградській області. За інформацією голови ОВА Андрія Райковича, близько третьої ранку одразу 3 шахеди “Герань-2” атакували нафтобазу в Кропивницькому. Обійшлося без жертв. Всі служби відпрацювали оперативно. Ліквідація наслідків прильоту почалася одразу. Інформація про пошкодження уточнюється.

Крім того, вночi оборонці неба з повітряного командування “Схiд” збили над Днiпропетровщиною 7 дронiв. Але один Shahed-136 все ж дiстався цiлi. Як повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак, у Днiпрi пошкоджена адмiнбудiвля. Виникла пожежа. Вогонь вже загасили. Мешканці мiста не постраждали. Наслідки атаки уточнюються.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии