Обійняв керівну посаду в окупаційній адміністрації: оголосили підозру ще одному колаборанту з Харківщини

Правоохоронці встановили чергового колаборанта, який допомогав ворогу будувати «владу» під час захоплення Харківщини. Ним виявився 26-річний мешканець села Чернещина Ізюмського району. Про це повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури.

За даними слідства, у червні минулого року чоловік добровільно обійняв посаду «помощника начальника (с. Изюмское) Боровского территориального управления ВГА Изюмского района Харковской области». Колаборант брав участь у нарадах керівників відділів окупаційної влади, збирав та формував списки місцевих мешканців, які передавав представникам рф. Псевдопосадовець контролював побутові та соціальні сфери села, а також розпоряджався майном Ізюмського старостинського округу на благо рф.

Двоє колаборантів з Харківської області отримали тюремні строки

Зраднику заочно повідомили про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Підозрюваний переховується від українського слідства на території РФ. Вирішується питання щодо оголошення підозрюваного у розшук.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии