Оформлювала чоловікам фіктивну інвалідність: на Харківщині викрили заступницю районної лікарні

Служба безпеки викрила в одній з центральних районних лікарень Харківської області заступницю директора з експертизи тимчасової непрацездатності, яка підробляла офіційні медичні документи. Встановлено, що заступниця директора, яка за своїми службовими обов’язками очолювала лікарсько-консультативну комісію у цьому медзакладі, вносила недостовірні дані до офіційної медичної документації щодо стану здоров’я пацієнтів. Про це повідомов речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

У березні минулого року зловмисниця внесла вигадані результати нібито проведеного огляду чоловіка до офіційного документу – “Направлення на медико-соціальну-експертну комісію (МСЕК)”. При цьому посадовиця достовірно знала, що “хворий” взагалі не проходив жодного медичного огляду у цій лікарні. У подальшому цей підроблений документ став підставою для видачі чоловіку “Обласним центром медико-соціальної експертизи” довідки про встановлення йому ІІ-ї групи інвалідності.

Також встановлено, що фігурантка діяла у змові зі співробітницею “Обласного центру медико-соціальної експертизи”, яку оперативники СБУ викрили та затримали у травні минулого року.

Заступниці директора лікарні оглосили підозру за ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України: складання та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів.

Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення ухилянтів, які скористалися протиправними послугами зловмисниці, а також фактів одержання нею неправомірної вигоди.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии